All About Daily Dentistry News

Zubni implantati i ugradnja

Mar 11

Sve češći pojam s kojim se danas susrećemo kada je riječ o dentalnim uslugama koje možete dobiti u privatnim stomatološkim ordinacijama svakako su zubni implantati. Čak i ukoliko ovaj pojam čujete po prvi puta, ne morate se brinuti. Unutar ovog članka pojasniti ćemo što su točno zubni implantati, za čega točno sve mogu poslužiti, te sve njihove prednosti. 

Osobno nismo uočili nikakve posebne nedostatke, te je jedini potencijalni nedostatak njihova nešto viša cijena, te ćemo ovim blogom saznati isplati li se, te je li im kvaliteta na razini na kojoj bi trebala biti.

​​​​Što su zubni implantati?

zubni implantati

Zubni implantati su popularan stomatološki zahvat kojem se mnogi ljudi odlučuju podvrgnuti. Mnogo je razloga zašto su zubni implantati odlična opcija, ali jedan od glavnih razloga je taj što su nevjerojatno sigurni.

Zubni implantati su umjetni zubni nadomjesci odnosno titanski vijci koji se kirurškim putem postavljaju u čeljusnu kost kako bi se zamijenio prirodni korijen zuba. Izrađuju se od posebnih biokompatibilnih materijala i predstavljaju trajno rješenje za problem nedostatka zubi.

Nakon ugradnje, proces potpunog oporavka traje 3-6 mjeseci, a implantat će se u potpunosti ponašati poput prirodnog zuba i funkcionalno i estetski.

Zašto zubni implantati?

Zubni implantati izvrstan su način za zamjenu zuba koji nedostaju. Ako razmišljate o ugradnji zubnih implantata, evo nekoliko razloga zašto biste ih trebali razmotriti:

 

  1. Zubni implantati izgledaju i osjećaju se prirodno.
  2. Zubni implantati su trajni, za razliku od proteza.
  3. Zubni implantati sigurniji su od proteza i ne klize se niti pomiču kao što to mogu proteze.
  4. Zubne implantate je lako održavati – samo četkajte i koristite konac kao što biste to učinili sa svojim prirodnim zubima.
  5. Zubni implantati mogu poboljšati vaše oralno zdravlje sprječavajući gubitak kostiju u čeljusnoj kosti.
  6. Zubni implantati mogu vam pomoći da jedete i govorite bolje od proteza.
  7. Zubni implantati su siguran i pouzdan tretman zuba.

 

Ako razmišljate o dentalnim implantatima, svakako razgovarajte sa svojim stomatologom o njima. Oni mogu odgovoriti na sva vaša pitanja i pomoći vam da odlučite jesu li zubni implantati pravi izbor za vas.

Cijena implantata

cijena umjetnih zubi

Sada kada smo pojasnili nešto detaljnije zubne implantate vrijeme je da nešto više kažemo i o njihovoj cijeni. Očekivano, cijena najboljih implantata za zube nije jeftina, te ponajviše ovisi o broju zubnih implantata koje planirate ugrađivati, vašem trenutnom zubnom zdravlju, te svim potrebnim pripremnim radnjama.

Iako je cijena viša, smatramo kako ona opravdava kvalitetu, obzirom da na zubne implantate dobivate praktički doživotnu garanciju, te kada ih jednom ugradite komotno na njih možete zaboraviti.

Ukoliko razmišljate o opciji ugradnje implantata, preporučamo definitivno da se raspitate, te da se javite zaista stručnom stomatologu jer se ugradnja zubnog implantata smatra ozbiljnom investicijom u sebe i prije svega svoje dentalno zdravlje. Posebno 

ukoliko gledate da njihovom ne ugradnjom i manjkom zubi u vašoj čeljusti može doći do izobličavanja vašeg lica, kao i do ozbiljnih zdravstvenih problema i promjene položaja zubi.

Kada je dentalno zdravlje u pitanju, uvijek biste trebali gledati da se javite najstručnijim stomatolozima koji imaju već dosta iskustva u ugradnji implantata jer kada se javljate stomatologu za rješenje ovako velikog problema, svakako vam nije u cilju da nakon ugradnje imate dodatnih zdravstvenih poteškoća.