All About Daily Dentistry News

Ljuskice za zuba kao trajno rješenje

Apr 13

Svima nama je poznato već izbjeljivanje zubi kao recept savršenog osmijeha. Međutim, nakon što napravite izbjeljivanje zubi i dalje vam to ne daje nikakvog trajno rješenje, te je sami postupak kroz vrijeme potrebno ponavljati.

Naravno, to nije problem obzirom da je cijena izbjeljivanja zubi u najvećem broju slučajeva zaista pristupačna, ali opet to ne predstavlja trajno rješenje, te je bilo potrebno pronaći nešto što i samo izbjeljivanje može uspješno zamijeniti. Naravno, bez da se morate zamarati kroz koji period biste svoje izbjeljivanje trebali ponoviti i slično.

Posebice ukoliko uzmemo u obzir današnji brz način života gdje se ulažu dodatni napori samo kako biste održavati redovito sve zdravstvene preglede. Srećom, stomatolozi su pronašli trajnije rješenje koje vam pomaže da i dalje imate savršen osmijeh, ali da je sama trajnost cijelog procesa puno dulja nego li je to slučaj s izbjeljivanjem zubi.

Naravno, samo izbjeljivanje i dalje je vrlo popularno kao uspješan način dobivanja blistavog osmijeha, te će se još dugo koristiti u stomatološkim ordinacijama. Obzirom da se već sigurno pitate koji je to dugotrajniji način za održavanje blistavosti vaših zubi, stoga vas više nećemo držati u neizvjesnosti.

Ljuskice za zube 

estetska stomatologija

Ljuskice za zube su također poznate i pod nazivom Veneers i predstavljaju vrhunac dentalne estetike i estetske stomatologije. Ovim tankim pločicama debljine svega 0.3-0.5 mm uspješno i učinkovito se ispravlja veličina, oblik, položaj i boja zuba. Izuzetno su traženo i popularno rješenje za korekciju estetskih nedostataka zubi. Ljuskice za zube omogućuju pacijentima onaj poznati hollywoodski osmijeh.

Zubne ljuskice mogu biti izrađene od porculana ili keramike, dok se onim trajnijim i kvalitetnijim smatraju one keramičke. Osim kvalitetom, keramika se ističe i estetikom te zubima daje prirodan i atraktivan izgled. Za razliku od prirodnih zubi, porculanske ili keramičke ljuskice za zube s godinama ne gube boju ni sjaj te su samim time savršen protetski nadomjestak. 

Zubne ljuskicame rješavaju različite probleme sa zubima kao što su diskoloracija, razmak među zubima, oštećeni ili otkrhnuti zubi te općenito nezadovoljavajuća ili narušena estetika zubi. 

Samo održavanje zubnih ljuskica vrlo je jednostavno obzirom da ih se održava potpuno jednako kao i vaše prirodne zube. Redovitim posjetima stomatologa, te održavanjem pravilne i redovite zubne higijene. Trajnost zubnih ljuskica ovisi o redovitim stomatološkim pregledima te pravilnom održavanju oralne higijene, isto kao kod prirodnih zubi. Ukratko, unatoč tome što neće izgubiti boju i sjaj, keramičke ljuskice za zube potrebno je redovito i pravilno održavati baš kao i prave zube.

Sama ugradnja ljuskica potpuno je bezbolna za vas, dok sve detalje i proces pregleda prije ugradnja, kao i sam proces ugradnje, cijenu, oporavak i slična pitanja koja možete imati- će riješiti vaš stomatolog. 

Ukoliko razmišljate o ugradnji zubnih ljuskica, definitivno vam preporučujemo da se prvo obratite stručnom stomatologu, koji će kao prvo korak napraviti pregled vaših zubi, sagledati kompletno stanje kako bi vidio jeste li dobar kandidat za ugradnju ljuskica, te vam uz to sve detaljno pojasniti cijeli proces ugradnje.

Također, važna stvar je da ukoliko imate nešto osjetljivije zube da to posebno naglasite stomatologu obzirom da prilikom same ugradnje zubnih ljuskica vaši zubi će biti nešto osjetljiviji, te je prvo korak svakako vašu osjetljivost malo sanirati, kako bi se postupak ugradnje zubnih ljuskica mogao provesti u djelo.